RISI NË SHENJËTARI
RISI NË SHENJËTARI
Viti 2013 është viti i zbatimit të legjislacionit  dhe i zhvillimit të Programit sportiv me futjen e disiplinave të reja olimpike në qitje me armë zjarri sportive. Me punë dhe angazhime intenzive, janë arritur rezultate të plota në harmonizimin e vëprimtarisë sportive me ato të infrastrukturës ligjore që rregullojnë çështjet që kanë të bëjnë me armët, municionin, strehimin dhe përdorimin e drejtë të armëve sportive të zjarrit, si dhe të pajisjeve tjra të nevojshme për sportin e shenjëtarisë.Projekti i furnizimit me armë sportive të zjarrit dhe pajisjeve tjera të nevojshme i aprovuar nga DS të Kosovës në vitin 2008, në mongesë të legjislacionit dhe të infrastrukturës së objeketeve përkatëse, plotsisht është realizuar në vitin 2013. Realizimi i këtij Projekti, Federata e Shenjëtarisë, përkatësisht programi i sajë sportiv, është më i pasur  me nga 4 disiplina olimpike për: seniorë, Seniore, Juniorë dhe Juniore /gjithsej 16 disipina/ në qitje me armë zjarri sportive.
Disiplinat në qitje me pushkë të KV ,22 mm, modeli i lirë dhe pistoleta e njëjtit kalibër, pas 28 vjetëve pauzë riaplikohen, kurse disiplina në qitje TRAP në pjatela, është displinë e re për sportin e shenjëtarisë në Kosovë.
Ja edhe disiplinat olimpike që nga ky vit mund të aplikohen në Kampionatet e Kosovës:
 
 
 
1. Seniorët:
    - Qitje olimpike 60 Fishek,
    - 3 x 40 fishek,
    - Pistoletë 60 fishek në 25m, dhe
    - Trap në pjatela 30 fishek.    
2. Senioret:
    - Qitje olimpike 60 fishek,
    - 3 x 20 fishek,
    - Pistoletë qitje standarde 30 + 30 fishek, dhe
    - Trap në pjatela 30 fishek.
Disiplinat për seniore i aplikojnë Juniorët dhe Junioret.     
Muaji tetor dhe nëntor 2013 do të jenë të ngjeshura me             
gara në qitje.
 
 FEDERATA E SHENJËTARISË
Prishtinë,08.10.2013.
List of videos
Raport për Lojërat Olimpike Verore Tokio 2020.
Raport për Lojërat Olimpike Verore Tokio 2020. Lënda: Raport për zhvillimin e ceremonisë solemne të nënshkrimit të kontratave me sportistët të
Kampionati i Republikës së Kosovës
Kampionati i Republikës së Kosovës Nënë organizimin e Federatës së Shenjëtarisë Sportive të Kosovës,  sot në Prishtinë në pallatin e
RISI NË SHENJËTARI
RISI NË SHENJËTARI Viti 2013 është viti i zbatimit të legjislacionit  dhe i zhvillimit të Programit sportiv me futjen
REZULTATI I GARAVE NË KAMPIONATIN E KOSOVËS NË SHENJËTARI 2012
REZULTATI I GARAVE NË KAMPIONATIN E KOSOVËS NË SHENJËTARI 2012 Prishtinë,06.1 0.20 12Sot, në Prishtinë, përfundoi Kampionati i Kosovës në shenjëtari në të dy
KAMPIONATI NË PROGRAMIN NDËRKOMBËTAR
KAMPIONATI NË PROGRAMIN NDËRKOMBËTAR Më 19.11.2011, në Poligonin e Shenjëtarisë në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë, u
KUPA E PAVARËSISË
KUPA E PAVARËSISË Në kuadër të kremtimit të katërvjetorit të shpalljes së Pavarësisë të Republikës së Kosovës, në
Nënë organizimin e Federatës së Shenjëtarisë Sportive të Kosovës,  sot në Prishtinë në pallatin e Rinis dhe Sporteve në poligonin e shenjëtarisë u mbajt  “Kampionati i Republikës së Kosovës” në
Njoftim për aktivitetet e zhvilluara në Federatën e Shenjëtarisë Sportive të Kosovës në arenën ndërkombëtare.
Prishtinë, 11.02.2017Nën organizimin e Federatës së Shenjëtarisë Sportive të Kosovës në Prishtinë, u mbajt gara Kupa “Pavarësia 9”, e cila është organizuar në kuadër të manifestimeve